Turnir 2017

Četvrto izdanje Međunarodnog nogometnog turnira ‘Mijo Etlinger’ za uzrast ulaznih kadeta u organizaciji Nogometnog kluba Lokomotiva odigrano je na Kajzerici od 18. do 20. kolovoza 2017. godine. Na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: Hrvatska U – 16, MŠK Žilina (Slovačka), US Sassuolo (Italija), Wisla Krakow (Poljska), Budapest Honved FC (Mađarska), Viktoria Plzen (Češka), NK Široki Brijeg (BiH) i NK Lokomotiva.

U tri dana turnira gledatelji su imali priliku vidjeti 14 odličnih utakmica s kojih je izvještavala Hrvatska nogometna televizija. Turnir nazvan po igračkoj i trenerskoj legendi Lokomotive po prvi je puta osvojio organizator turnira, NK Lokomotiva, nakon što je u finalu svladala prošlogodišnjeg pobjednika – Budapest Honved FC, boljim izvođenjem jedanaesteraca. Odlična utakmica završila je rezultatom 3-3 uz atraktivnu igru obje momčadi. Treće mjesto osvojio je talijanski prvoligaš US Sassuolo pobijedivši hrvatsku reprezentaciju.

Nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Gabriel Groznica iz Lokomotive, najbolji vratar bio je, također iz Lokomotive, Ivan Marković. Nagradu za najboljeg strijelca turnira s pet pogodaka podijelili su Brian Oddei iz Sassuola i Karlo Bužanić iz Lokomotive.